top of page

Music4Kids 2006

Schilderijententoonstelling

Op 23 september waren een heleboel kinderen met hun ouders in de Harmoniezaal te gast voor het 'Music 4 Kids' concert. Ze konden er genieten van pianist Wouter Lenaerts, het Harmonieorkest onder leiding van Alex Schillings en Boris, de Russische museumgids. Deze laatste heette iedereen al van bij de deur welkom en was in het eerste gedeelte van het concert een gids langs de 11 schilderijen uit de Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski.

Joris Matheï als Boris

De Russische componist Moessorgski schreef deze klassieker in de 19e eeuw voor piano. Het is de bekende orkestratie voor orkest, geschreven door Ravel, die vandaag het meest gekend is. Alex Schillings legde beide partituren naast elkaar en arrangeerde een speciale versie waarin piano en orkest elkaar op wonderlijke wijze afwisselen, aanvullen en versterken. Tussen de muziek door en als voice-over óp de muziek, kroop Boris in allerlei personages: de oude os van de Bydlo (ossenwagen), de vrolijke kuikentjes uit 'ballet van de kuikens in de eierschalen' of Samuel Goldenberg en Schmuyle.

Na de pauze speelde het Harmonieorkest nog 3 lichte werken. Boris grapte wat met de muzikanten en het publiek en gaf bij Theatre Music de kinderen de opdracht de dwarsfluit (een dolfijntje), de sax (een tijger!), de hobo (een eend) of de trompet (een muis?!) te herkennen. Als feestelijk slot werd Klezmer Classics uitgevoerd: een swingend joods volksmuzieknummer.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABdata:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==APABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==
Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page