Volg ons via

© 2016 Koninklijke Harmonie van Peer vzw - harmoniepeer@gmail.com

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 Jeugdorkest

In het Jeugdorkest leren jongeren hun instrument, het samenspelen en zichzelf kennen.
Het is een thuis voor jeugdige blaasmuzikanten van 10 tot gemiddeld 18 jaar.

 

De betere wedstrijdwerken geven ons een uitdagende lat om over te gaan.
Altijd afgewisseld met leuke muziekjes, die blijven hangen in het hoofd.

 

Wij willen de jongeren kansen bieden om zich (muzikaal) te onwikkelen.

 

Toewerken naar wedstrijden tilt het orkest op. 
Toffe repetities, concerten en reizen doen de rest. 

 

Boven alles kunnen we op eigen tempo groeien.

Palmares

2019 Europees Muziekfestival voor de Jeugd (Neerpelt)

1e prijs cum laude

2017 Europees Muziekfestival voor de Jeugd (Neerpelt)

1e prijs

2015 Europees Muziekfestival voor de Jeugd (Neerpelt) 
1e prijs cum laude in de Wimpelreeks

2013 17 e Wereld Muziek Concours (Kerkrade,NL)  
91,17% Wereldkampioen in 3de divisie Harmonie

2013 Europees Muziekfestival voor de Jeugd (Neerpelt)
1e prijs cum laude in de Wimpelreeks

2012 Welt Jugend Musik Festival (Zurich, CH) 
93.5% 1e plaats 

dirigent
Nina Boonen

Het Jeugdorkest staat sinds 2017 onder leiding van Nina Boonen.

 

Nina Boonen werd geboren in Neerpelt in 1992. Zij groeide op in een muzikaal gezin en zette haar eerste muzikale stappen aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Na haar studies Latijn en Humane Wetenschappen aan het Don Boscocollege in Hechtel startte ze in 2010 haar opleiding saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Daar studeerde ze in 2015 af met onderscheiding en proefde ze voor het eerst van de richting orkestdirectie. Als dirigent liep ze school bij Bart Picqueur en Kevin Houben, respectievelijk aan de academies van Gent en Genk. Nina is sinds haar 12de lid van de KHP.

Nina is een jonge, dynamische dirigent die de jeugd weet te begeesteren met haar passie om samen te musiceren. Naast het Jeugdorkest van Peer dirigeert ze ook nog de Jeugdfanfare van Eksel en het mini-jeugdorkest in Peer.