top of page
Drumband

De drumband van de Koninklijke Harmonie werd opgericht in 1967 en luisterde tot 1972 samen met het harmonieorkest lokale manifestaties op zoals processies en de Peerse carnavalsstoet.

Met de aanstelling van Domien Poelmans als instructeur in 1972 werd het trommelkorps meer professioneel geleid en werd er deelgenomen aan verschillende wedstrijden. De resultaten bleven niet uit. In 10 jaar tijd promoveerde de drumband van derde naar uitmuntende afdeling. Het korps behaalde diverse overwinningen op provinciale en nationale concours.

 

In 1989 en 1991 maakte het korps concertreizen naar Roskilde (Denemarken) en Merate (Italië). In 1992 mocht de drumband van de Koninklijke Harmonie van Peer gastheer spelen voor de Provinciale Drumwedstrijden van de Limburgse Muziekfederatie in Peer. In de A-sectie behaalde het korps de kampioenstitel met 81,3%. Bovendien werd de Peerse instructeur Domien Poelmans uitgeroepen tot de beste tamboer-majoor van het toernooi.

Begin jaren '90 werd het steeds moeilijker om nieuwe leden te vinden. Het dalende ledenaantal was dan ook de oorzaak van de ontbinding van de drumband op 28 december 1995.

Majoretten

Het majorettenkorps werd opgericht in september 1970. Bestuurslid Paul Driesen wist het bestuur te overtuigen dat een majorettenkorps meer uitstraling en show zou brengen bij de optredens van het harmonieorkest.

 

Op 19 mei 1974 behaalden zij in Lanaken de provinciale titel en de vice-kampioenstitel bij de individuelen met kleine stok. Vooral in de beginjaren vormden zij de grootste groep in de Koninklijke Harmonie en oogstten veel bijval bij het publiek, bijvoorbeeld bij de viering ter van 125 jaar Koninklijke Harmonie van Peer in 1974.

De groep stond respectievelijk onder leiding van Paul Driesen, Hilde Teppers, Christel Leeten, Dominique Guillé en Christel Van Ormelingen. In 1997 gaven zij spijtig genoeg hun laatste optreden.

bottom of page