top of page

Monsterscores voor KHP!

Drukke tijden voor de Koninklijke Harmonie van Peer. Er stonden in de eerste week van mei maar liefst twee belangrijke wedstrijden op het programma voor het jeugdorkest en het harmonieorkest.


Afgelopen weekend zakte het 90-koppig harmonieorkest af naar Amiens in Frankrijk voor het Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten (ECWO). Door corona was deze wedstrijd al 3 jaar op rij uitgesteld. KHP en dirigent Kevin Houben namen het op zondag 7 mei in een spannende competitie op tegen orkesten uit Zweden, Denemarken, Noorwegen, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Elke orkest speelde het verplichte werk ‘Mouvements Frénétiques’ van Alexandre Kosmicki. De Peerse harmonie koos daarnaast nog voor ‘I Shall Love but Thee’ van Jan Van der Roost en voor ‘Where Angels Fly’ van de eigen dirigent en componist Kevin Houben. Na een spannende competitie kwam het orkest uit Noorwegen als winnaar uit de bus en kroonde de Perenaren zich verdiend tot vice-Europees kampioen met 97,55%. Het verschil met de Noorse winnaar Nidarholm bedroeg amper 0,43%.


Op maandag 1 mei had het jeugdorkest van de Peerse harmonie al het goede voorbeeld gegeven. Op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in Neerpelt behaalde de jonge bende onder leiding van dirigent Nina Boonen een oververdiende eerste prijs cum laude met 95% in de hoogste reeks, de Wimpelreeks. Heel wat muzikanten spelen trouwens zowel in het harmonieorkest als in het jeugdorkest. Er zit muziek in Peer, dat is zeker en daar mogen we heel trots op zijn!


Comentarios


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page