top of page

KHP op repetitieweekend in Someren

​Het harmonieorkest trok voor de voorbereiding van het VLOH op repetitieweekend naar Someren in Nederland van 15 tot 17 februari.


Een repetitieweekend heeft altijd een aantal vaste ingrediënten: tutti-repetities met de volledige groep, maar ook groepsrepetities. Op zaterdag repeteerden de verschillende orkestgroepen apart onder begeleiding van drie dirigenten. Het koper repeteerde met Ivan Meylemans, het hout trotseerde de kou van de sporthal met Jos Symons en het slagwerk en de harp hadden quality time met de eigen dirigent Kevin Houben. Er werd heel wat vooruitgang geboekt. Het bestuur had alle bakkers in de Someren leeggekocht om de muzikanten in de namiddag van de nodige vlaai te voorzien.


​Om het repetitiegedeelte ludiek af te sluiten volgde zaterdag nog een gezellige jeneverrepetitie. Onder het motto ‘kies maar waar je gaat zitten’ werd het orkest grondig door elkaar geschud. En dat klonk… anders.

​Een ander vast element op een repetitieweekend is de zaterdagavondactiviteit. Tijdens de actieve quiz leerde het orkest heel wat bij en verlegden sommige muzikanten - letterlijk - hun grenzen.

Kleine oogjes op zondagochtend, maar ook de repetitietijd op zondagvoormiddag was goed besteed. Na een broodje kroket volgde een doorloop en trokken de Peerse muzikanten en hun dirigent moe maar voldoen huiswaarts.


​Lees er alles over op hbvl.be!Comentarios


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page