top of page

The day after ...


8u30. De eerste dappere KHP-ers verschijnen in de ontbijtzaal. Het is daar nog opvallend stil en rustig. Een groot deel van KHP slaapt nog na een bewogen feestnacht...

11u00. Een 25-tal wakkere muzikanten verzamelt in de lobby om samen een bezoekje te brengen aan L'Oceanogràfic, het grootste aquariumcomplex van Europa en deel van de Ciudad de las Artes y Ciencias. Eerst moet er nog geld afgehaald worden en om 11u20 zet de groep koers naar de visjes.

12u00. Na een wandeling onder de loden zon (schijnt de Valenciaanse zon harder dan de voorbije dagen of zit de voorbije feestnacht daar voor iets tussen?) schuiven we aan bij de kassa's voor ons toegangsticket. We zijn een groep van 25 en hopen dus groepskorting te krijgen. Ijdele hoop zo blijkt enkele minuten later als de vastberaden Spaanse dame resoluut weigert om ons de korting toe te kennen. We dragen nochtans allemaal het blauwe KHP-t-shirt. Wat blijkt? We hadden op voorhand moeten telefoneren en een officieel bewijs moeten meebrengen dat wij een vereniging zijn. Karel, vlot in Spaans, besluit daarop een ultieme bemiddelingspoging te doen. Enkele minuten later is het officieel: we mogen naar binnen tegen het verminderde groepstarief. Dank je wel Karel!

Hoe geraak ik L'Oceanogràfic binnen als groep?

Tip 1: Spreek met een man en niet met een vrouw. Meestal zijn die redelijker.

Tip 2: Vermeld dat je in de tweede afdeling van het Certamen gewonnen hebt met 98%.

Tip 3: Niet iedereen krijgt zomaar een KHP-t-shirt. Wijs op het unieke en exclusieve karakter van dit kledingstuk.

Tip 4: Maak duidelijk dat je het toegangsgeld al hebt opgehaald.

12u10. Een selectie van KHP bezoekt het park en maakt kennis met de wondere onderwaterwereld. Onderweg komen we ook de ouders van dirigent Kevin Houben nog tegen en kaarten we kort na over onze prestatie van de dag ervoor.

14u30. De andere KHP-ers zijn intussen ook ontwaakt en iedereen verzamelt aan het Valenciaanse strand en de vele restaurantjes en bars. Met de taxi ben je er zo en als je met z'n vieren bent, kost je dat een kleine 2 euro. Valenciaanse taxichauffeurs durven je echter soms ook wel in het ootje te nemen. Aandachtig zijn is de boodschap. Valenciaanse taxichauffeurs rijden erg vlot met hun semi-elektrische auto's en kunnen perfect inschatten wanneer de ongeveer 20 verkeerslichten op weg naar het strand op groen springen. KHP waagt zich aan de lokale specialiteiten: aqua de Valencia en paella.

Na het eten trekken de muzikanten naar het strand voor zon, siësta en platte rust.

20u30. Het bestuur nodigt de muzikanten uit op een aperitief en aansluitend dankwoordje in de eetzaal. Team Valencia en de chauffeurs van de camionette worden met een gepaste attentie in de bloemetjes gezet. We aperitieven met cava en (hoe kan het ook anders) aqua de Valencia.

21u00. Het laatste avondmaal in Valencia! Na het avondeten worden de muziekinstrumenten verzameld. Na heel wat vijven en zessen (Spaanse communicatie) mogen de instrumenten toch in een vergaderzaal verzameld worden, maar moeten ze om 6u 's morgens daar weg zijn. KHP antwoordt massaal op de oproep om te helpen met het inladen van de camionette.

22u00. Laatste avond in Valencia. KHP trekt voor een laatste keer de stad in...

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page