top of page

Bienvenida en Valencia!


En toen waren we in Valencia...

Wat ging vooraf?

13u00. Vertrek in Peer. Met auto's, taxibusjes en de hulp van bereidwillige ouders geraken 76 KHP-muzikanten op de luchthaven van Eindhoven. Het busje met instrumenten is al onderweg van maandag en vordert goed. Een aantal muzikanten is al in Valencia en een andere kleine groep trekt in de loop van de week naar Valencia.

14u30. Iedereen is er, dus tijd om in te checken.

16u00. Na de incheck en de douane is er tijd voor ontspanning. Even paniek als de boarding pass van Gwen op naam van Martine staat, maar dat wordt snel opgelost. We zijn op tijd, maar moeten nog wachten op de juiste gate. Tijd om wat te drinken, een hapje te eten en wat bij te babbelen.

16u50. Onze gate is bekend en we worden naar buiten gestuurd om.... nog een half uur in de blakende zon te staan. Een voorsmaakje van het weer in Valencia?

17u50. Met wat vertraging maken we kennis met de groene stoeltjes van Transavia. De muzikanten zitten verspreid over het vliegtuig en het is voor velen nog een mysterie wie buurman- of vrouw zal zijn. Voor een aantal muzikanten is het ook een luchtdoop. De sfeer aan boord zit er meteen in! We vertrekken met wat vertraging omdat er 'file' is in het luchtruim boven Spanje.

20u15. Landing in Valencia! Tijd om bagage op te pikken. Els gaat op zoek naar metrokaartjes.

21u00. KHP verdeelt zich in 3 groepen en maakt kennis met de Valenciaanse metro: airco, ruim en niet druk. Ideaal!

21u30. Aankomst in metrostation Alameda. Na een korte wandeling in de Jardines del Turia en een eerste blik op het Palau de la Música komt de lange sliert KHP-muzikanten aan in het hotel!

22u00. Tijd voor 'cena' (avondeten) en enkele afspraken.

23u00. Groepjes muzikanten trekken de stad in om alvast een kijkje te nemen. Waar is er aqua de Valencia te vinden? Moeten we ver lopen? Er worden ook al plannen gesmeed om de stad morgenvoormiddag te verkennen.

Bij het Palau de la Música weten ze alvast dat we komen!

Wordt vervolgd...

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page