top of page

WMC 2001

Harmonie Peer verovert Wereld Muziek Concours

De Koninklijke Harmonie van Peer behaalde gisteren in het Nederlandse Kerkrade tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) een bijzondere prijs. Het harmonieorkest werd er gehonoreerd met een eerste prijs, met liefst 95,75 procent van de punten, en gouden medaille.

Daar boven op nog een speciale prijs, een paukje, voor de hoogste score van de dag. Verleden jaar al werd de Harmonie nationaal kampioen.

,,Fantastisch, een muzikale belevenis van uitzonderlijke kwaliteit'', zo omschrijft de jury in haar verslag de muzikale prestatie van de Koninklijke Harmonie van Peer. Na het optreden kregen de muzikanten niet alleen van de eigen supporters, maar ook van de kritische Nederlandse muziekliefhebbers een staande ovatie. ,,Het applaus bleef maar aanhouden en er bleek geen einde aan te komen. Al de muzikanten waren fel onder de indruk van deze waardering,'' zegt Marina Kelchtermans, public relations van de Harmonie, wiens drie kinderen deel uitmaken van het harmonieorkest.'' Het harmonieorkest, onder leiding van Willy Fransen, trad voor de derde maal aan op het befaamde WMC in Kerkrade, ook wel de olympiade voor amateurblaasmuziek genoemd. Het is een wereldgebeuren dat telkens weer honderdduizenden muziekliefhebbers naar de Rodahal lokt. De muzikanten brachten als opgelegd werk ,,Vom Ende der Zeit'' van Rolf Rudin. De componist was zelf in de Rodahal aanwezig en vond de vertolking meer dan grandioos. Daarna brachten de 94 muzikanten van de Peerse Harmonie het keuzewerk ,,Piece of Mind'' van Dana Wilson op zo'n adembenemende wijze dat het publiek hen beloonde met een staande ovatie. ,,Het is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Harmonie. Het is ook een bekroning voor al wie het goed meent met onze vereniging'', zegt voorzitter Eddy Verschueren. ,,Vermeldenswaardig is zeker dat onze dirigent Willy Fransen van elk jurylid een 10 op 10 kreeg voor de interpretatie van de muziekstukken en lof voor de uitstekende solisten.''

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page