top of page

Concertreis Shanghai dag 4


De Koninklijke Harmonie van Peer trok van 2 tot en met 10 februari 2008 naar het verre oosten! Het Harmonieorkest mocht op uitnodiging van de Chinese Overheid 7 dagen doorheen de metropool Shanghai trekken.

6 februari

​Om 7u30 stipt werden alle muzikanten gewekt. Ondanks de zeer gezellige (en voor velen laat geworden) avond voordien, verzamelde iedereen op tijd in de lobby van het hotel.

Vandaag stond een bezoek aan het oude gedeelte van Shanghai op het programma: de plaats waar de moderne stad met 17 miljoen inwoners ontstaan is.

De Koninklijke Harmonie van Peer werd ondergedompeld in het echte Chinese leven: Chinese theaters, tempels, het beroemde theehuis, kleine straatjes met honderden souvenirswinkels, veel Chinezen. En niet te vergeten…. de beroemde Yuyu-garden.

In het theehuis woonden voorzitter en dirigent een theeceremonie bij op uitnodiging van de Chinese organisatie. Dit theehuis werd in het verleden al bezocht door allerlei presidenten en andere beroemdheden.

’s Middags volgde alweer een smakelijk diner met stokjes (maar dat is iedereen ondertussen al meer dan gewoon). De namiddag kon door iedereen vrij ingevuld worden.

Verschillende muzikanten trokken op cadeautjes- en souveniertjestocht: met de poot bewegende katten, Chinese bloementhee, theepotjes, rode lampionnen, postkaarten, … Het kwam allemaal in shoppingzakjes van muzikanten terecht. Andere muzikanten zochten de achterbuurten op van Shanghai. Straatjes met namaakkleding werden afgewisseld met groentenmarkten, straten waar levende kikkers, vissen en schildpadden werden verkocht. En natuurlijk… de plaatselijk (en redelijk primitieve) Rue des Bouchers. ​​

In de straten werd ook een optocht van Chinese leeuwen, mythische figuren en draken gespot.

Om 17u verzamelden de muzikanten om te eten in de Mc Donalds. Daarna werd koers gezet naar het hotel. ’s Avonds was het immers Chinees oudejaar, wat al te merken was vanaf een uur of zes, door het constant knallen van vuurwerk.

Daarna volgde een spetterende overgang naar het Chinese jaar van de rat!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page