top of page

Concertreis Shanghai dag 1


De Koninklijke Harmonie van Peer trok van 2 tot en met 10 februari 2008 naar het verre oosten! Het Harmonieorkest mocht op uitnodiging van de Chinese Overheid 7 dagen doorheen de metropool Shanghai trekken.

Dag 1: 3 februari 2008

Op 2 februari om half zes ’s morgens verzamelden we met 80 muzikanten aan de harmoniezaal in Peer. Een laatste check van paspoort en bagage; een laatste kusje voor de thuisblijvende geliefde(n) en het grote avontuur kon beginnen!

De busreis naar de luchthaven van Frankfurt werd geplaagd door hevige sneeuwbuien, maar dankzij de kunde van de buschauffeurs kwamen we toch tijdig aan.

Na het inchecken en de douane namen we om 14u40 (Belgische tijd) plaats in het grote vliegtuig van China Eastern Airlines. Om te tijd te doden konden we genieten van een Chinese langspeelfilm. Maar de meeste muzikanten probeerden de tijd te doden door een spelletje kaart of het lezen van een goed boek. Er werd ook voor de eerste maal een Chinees avondmaal en Chinees ontbijt verorberd en 10,5 uur later landde het vliegtuig op Shanghai Pudong Airport. Belgische tijd; 01u10 ’s nachts. Plaatselijke tijd: 08u10 ’s morgens.

Het aantal uren slaap op het vliegtuig was voor de meesten erg beperkt gebleven. Om de jetlag op te vangen en om ervoor te zorgen dat we snel aan ons nieuwe ritme gewoon zouden worden; had de Chinese organisatie een druk programma opgesteld. De voormiddag begon met een busrit doorheen Shanghai tot aan ons hotel, waar we meteen een uitgebreid middagbuffet aangeboden kregen.

Daarna ging het direct naar de TV Tower, hét symbool van de Chinese metropool. We zoefden met de lift tot in de 2e ‘bol’, zo’n 260 meter hoog. Daar hadden we prachtig, maar mistig uitzicht op de hele stad en de 2 gigantische wolkenkrabbers naast de TV tower. Hierna gingen we naar een museum over de ontwikkeling van Shanghai, gevestigd in de onderste ‘bol’ van de TV-tower.

Na een korte rondrit met de bus, was het om 18u weer eten geblazen in het hotel. De gesprekken en humor tijdens de uitstap en het avondmaal hadden bij veel muzikanten een bedenkelijk niveau. De vermoeidheid liet duidelijk haar sporen na :-) Na het middagmaal trokken de meeste zich dan ook terug op hun hotelkamer voor een uitgebreide nachtrust.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page