top of page

Concertreis Shanghai dag 3


De Koninklijke Harmonie van Peer trok van 2 tot en met 10 februari 2008 naar het verre oosten! Het Harmonieorkest mocht op uitnodiging van de Chinese Overheid 7 dagen doorheen de metropool Shanghai trekken.

Dag 3: 5 februari

07u00: de muzikanten stromen met mondjesmaat toe in het restaurant van het Qing Shui Wan Hotel. Op het menu: Franse toast en croissantjes; Engelse worstjes, roerei, spek en bonen; Belgische frieten (!) en een hele reeks niet identificeerbare Chinese specialiteiten. Na een stevige maaltijd gaat het snel via de autoweg naar Suzhou, een stad met 300.000 inwoners in de provincie Jiangsu.

In de zijdefabriek genoten we van een flitsende modeshow en deskundige uitleg over het maken van zachte stof. Van rups tot dekbedovertrek. Nachtjaponnetjes, dassen en kleedjes vonden nadien in de fabriekswinkel grote aftrek.

Na het middagmaal ging het via een kort bezoek aan de tempel van Suzhou, naar een vermaard operahuis. Hier maakten we vooraf kennis met de acteurs, actrices en de manier waarop ze hun grime aanbrachten.

Via een parelatelier ging het dan naar hét moment van de dag: een typisch Chinese massage. Iedereen werd zorgvuldig in een speciaal pakje gehesen, waarna de behandeling startte in kamertjes van vier. De massage begon met de voeten. Een uur lang werden alle pezen en spieren gladgestreken, geplooid en gemasseerd. Maar daar stopte het niet! Ook de onderbenen, benen, dijen, rug, nek, armen en…. bips kregen een keiharde beurt.

Anderhalf uur later zat een compleet nieuw orkest aan de laatste maaltijd van de dag. Het was een ongekende ervaring…

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page