top of page

Concertreis Shanghai dag 2


De Koninklijke Harmonie van Peer trok van 2 tot en met 10 februari 2008 naar het verre oosten! Het Harmonieorkest mocht op uitnodiging van de Chinese Overheid 7 dagen doorheen de metropool Shanghai trekken.

Dag 2: 4 februari 2008

Klokslag half acht kregen alle muzikanten een telefoontje van de Chinese wekdienst. Daarna werd een uitgebreid (Chinees) ontbijt geserveerd.

Voormiddag was een repetitie gepland in het conservatorium van Shanghai, als voorbereiding op de workshop in de namiddag. De zaal was mooi, het podium (net) groot genoeg, enkel de temperatuur viel wat tegen. Nadat de verwarming en de vele spots, gericht op het podium, waren aangeschakeld, werd de temperatuur iets draaglijker. Tijdens de repetitie klonken de eerste noten van de Koninklijke Harmonie van Peer ooit op het Aziatische continent.

Een historisch moment :-)

Rond 13u volgde het middagmaal: met een Chinese taxi werden 80 hamburgers, 80 cola’s en 80 chicken wraps aangevoerd.

Om 14u startte de workshop. Eerst werden de KHP en het talrijke publiek (studenten muziek) getrakteerd op een optreden van een plaatselijk saxofoonkwartet. Daarna was het de beurt aan de KHP.

Dirigent Alex Schillings gaf deskundige uitleg bij de historische en muzikale kenmerken van een paso doble, Klezmer Classics, Praise Jerusalem, Leonard Bernstein en een plaatselijke volksmelodie.

Alles werd vakkundig door David Shen, onze reisbegeleider, vertaald. Vooral het werk Klezmer Classics viel in de smaak. De Chinezen reageerden zeer enthousiast.

De workshop werd ook gevolgd door de TV-zender Shanghai TV. Dirigent Alex en voorzitter Steven werden nadien uitgebreid geïnterviewd.

Vervolgens wachtte een uitgebreid avondmaal (met stokjes!) in een typisch Chinees restaurant in het centrum van Shanghai.

De dag werd afgesloten met een avondje Chinese acrobatie: meisjes en jongens die zich in alle mogelijke bochten wrongen: ronduit indrukwekkend en onbeschrijfelijk!!

Na aankomst in het hotel zochten sommige muzikanten nog het Chinese nachtleven op. Wordt vervolgd…

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page